spot_imgspot_img

Vleermuizen vertragen sloopplannen Woestenbergseweg in Bavel

Bavel – De sloop van de panden aan de Woestenbergseweg 4 in Bavel wordt voorlopig tegengehouden door vleermuizen die de woning en schuur als schuilplaats gebruiken. De panden, die al ruim een jaar leegstaan, waren voorheen tien jaar lang verhuurd aan Rino Driessen, die er tevens zijn dagbesteding Ariba runde. Na een langdurige juridische strijd verloor Driessen het huurgeschil toen de gemeente Breda in 2018 aangaf de huurovereenkomst te willen beëindigen. Hoewel de sloopvergunning reeds is verstrekt, kan de sloop pas plaatsvinden nadat de vleermuizen zijn vertrokken.

Skaeve Huse

De toekomstige bestemming van de locatie aan de Woestenbergseweg 4 is nog onbekend. Eerder werd gesproken over een mogelijk Skaeve Huse-project, een aangepast wonen-initiatief met eenpersoons-units voor mensen die te veel overlast veroorzaken in reguliere wijken. In 2020 bood het Rijk Breda een financieringsregeling aan voor dit project, maar deze is inmiddels verlopen. Nieuwe haalbaarheidsstudies worden uitgevoerd om te bepalen wat mogelijk is op de locatie, maar deze kunnen pas worden afgerond na het vertrek van de vleermuizen.

Vleermuizen

Om de belemmeringen voor de locatie weg te nemen, zijn er het afgelopen jaar diverse flora- en fauna-onderzoeken uitgevoerd. Uit deze onderzoeken is gebleken dat vleermuizen de panden gebruiken als schuilplaats. Om de vleermuizen te stimuleren te vertrekken, zijn vleermuizentillen geplaatst en zijn de gebouwen vleermuisvriendelijk afgedicht. De dieren krijgen nu de tijd om hun nieuwe verblijven te ontdekken of elders naartoe te verhuizen. Zodra de laatste vleermuis is vertrokken, zal de gemeente Breda beginnen met de sloop van het pand.

Het pand aan de Woestenbergseweg 4 in Bavel

Vanwege de afgelegen ligging van het terrein heeft de gemeente hekken geplaatst om onbevoegden te weren. Twee BouWatch cameramasten bewaken het sloopterrein aan de Woestenbergseweg 4 in Bavel.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
8.2 ° C
8.9 °
7.2 °
87 %
9kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img