Voedingssupplementen helpen niet tegen het coronavirus

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt tegen reclames van verkopers van voedingssupplementen die de suggestie wekken dat hun producten helpen tegen het Coronavirus.

Op internet en sociale media worden veel geschreven, gedeeld en geblogd over het Corona-virus en wat er tegen zou helpen. Vaak gaat het om ingrediënten die een rol spelen bij het goed functioneren van het immuunsysteem, zoals vitamine C en D of andere “weerstandsverhogende” ingrediënten in supplementen wat echt niet gaat helpen.

Sommige websites van supplementenbedrijven melden dat er grote belangstelling is voor bepaalde supplementen en dat het daardoor langer kan duren voordat de bestelling wordt bezorgd of niet kan worden afgeleverd. Door meer chemische vitamines in te nemen krijg je misschien een hogere weerstand, maar ben je niet beter beschermd tegen ziekteverwekkende bacteriën en virussen (informatie van het Voedingscentrum). Gezond eten, goed slapen en sporten zorgen voor de best mogelijke weerstand. In tijden van Corona is het niet nodig om extra voedingssupplementen in te nemen.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen