spot_imgspot_img

Ervaar het voorjaar door middel van vogelwebcams in nestkasten

De Vogelbescherming heeft onlangs aangekondigd dat de webcams in de nestkasten van verschillende vogelsoorten weer actief zijn. In totaal zijn er 24 camera’s verspreid over het hele land ge├»nstalleerd, waarmee vogelliefhebbers de kans krijgen om 24 uur per dag de nesten van diverse vogelsoorten te volgen.

Beleef de Lente

Dit jaarlijkse initiatief, genaamd “Beleef de Lente,” stelt vogelliefhebbers in staat om de broedperiode van vogels zoals bosuilen, kerkuilen, steenuilen, en zelfs zeearenden op de voet te volgen. Het is de 18de keer dat de webcams van de Vogelbescherming aanstaan, waardoor liefhebbers een uniek kijkje krijgen in het leven van vogels tijdens het broedseizoen.

Vogelwebcams in nestkasten

De Vogelbescherming meldt dat de webcams live zullen zijn tot de laatste jongen eind juli uitvliegen. Deze webcams genieten aanzienlijke populariteit, waarbij jaarlijks meer dan een miljoen liefhebbers de website van Beleef de Lente bezoeken.

Jonge uiltjes

Een bijzondere attractie zijn de jonge uiltjes, die doorgaans de publiekslievelingen zijn. Momenteel wordt een bosuil via de camera’s gevolgd, die twee eieren heeft gelegd. Er wordt verwacht dat er mogelijk nog een derde ei zal worden gelegd in de komende week.

Enorme populariteit

Het succes van Beleef de Lente blijkt uit de enorme populariteit van de webcams. Vorig jaar trokken de live beelden maar liefst 1,2 miljoen unieke kijkers. Sommige enthousiastelingen volgen de vogels zelfs dagelijks, waardoor het initiatief een vaste plek heeft veroverd in het hart van vele vogelliefhebbers.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
6.1 ° C
7.3 °
5 °
89 %
9.1kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img