Groene stadswijk op voormalig fabrieksterrein in Breda

Groene stadswijk op voormalig fabrieksterrein in Breda
© Nieuws Vandaag

Breda krijgt een nieuwe groene stadswijk genaamd BREAD BREDA op het voormalig fabrieksterrein van Bakkerij Welten aan de Ettensebaan. Het project biedt ruimte aan zowel huur- als koopwoningen in de sociale, middeldure. Het plan is om een ‘stoere stadswijk in een park’ te creëren waarbij het industriële karakter uit het verleden voelbaar blijft en de mensen uit de buurt welkom zijn.

Bredase college

Het Bredase college heeft een positief besluit genomen over de haalbaarheid van het project. Hiermee spreekt de gemeente haar vertrouwen uit dat met de ontwikkeling van de wijk een goede bijdrage wordt geleverd aan de kwalitatieve en kwantitatieve woningbouwopgave in Breda. Eigenaar Dennenborgh en de ontwikkelpartners Aannemersbedrijf Van Agtmaal en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling werkten de afgelopen maanden samen aan het haalbaarheidsonderzoek en zetten nu de volgende stap in de ontwikkeling.

Bakkerij Welten

Het voormalige fabrieksterrein op de hoek van de Ettensebaan/Haagweg wordt omgevormd tot een aantrekkelijke nieuwe woonbuurt. Het gebied, dat veel Bredanaars kennen als ‘Bakkerij Welten’, krijgt met BREAD een nieuwe bestemming. Het project maakt de verbinding met de omliggende wijken Tuinzigt en de Haagpoort en biedt stedelijk wonen in een park waar ontmoeten centraal staat.

Nieuwe woonwijk

De ontwikkeling van BREAD BREDA is een belangrijke stap in de realisatie van de woningbouwopgave in Breda. Met de bouw van deze nieuwe woonwijk wordt een bijdrage geleverd aan het verminderen van de woningnood in de stad. Bovendien wordt de leefbaarheid in de buurt vergroot door de ontwikkeling van een groene en aantrekkelijke woonomgeving.

Het project is niet alleen van belang voor de woningmarkt, maar ook voor de lokale economie. De ontwikkeling van BREAD BREDA biedt werkgelegenheid en zorgt voor een impuls van de lokale economie. Daarnaast draagt het project bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Breda. Zo wordt bij de ontwikkeling van de wijk rekening gehouden met milieuaspecten en klimaatadaptatie.

BREAD BREDA

Het plan voor BREAD BREDA is om een ‘stoere stadswijk in een park’ te creëren waarbij het industriële karakter uit het verleden voelbaar blijft. De wijk wordt ontwikkeld met oog voor duurzaamheid, groen en inclusiviteit. Zo is de wijk geschikt voor diverse doelgroepen en wordt er rekening gehouden met parkeren en verkeer, ruimtelijke inpassing en de impact op de omgeving. De ontwikkeling van BREAD BREDA is een waardevolle toevoeging aan de stad Breda en draagt bij aan de leefbaarheid van de stad. Onafhankelijke journalistieke foto © Nieuws Vandaag

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
13.3 ° C
14.4 °
11.9 °
76 %
5.8kmh
75 %
do
15 °
vr
12 °
za
12 °
zo
7 °
ma
7 °

Gerelateerde artikelen