spot_imgspot_img

Vorst-en sneeuwkansen vandaag

Vanochtend liggen de temperaturen in de zuidelijke helft van het land onder nul. Onder de aanwezigheid van enkele opklaringen kan het lokaal afkoelen tot -3°C. In de noordelijke helft temperaturen rond 2°C. Op Zeeland na is het op de meeste plekken bewolkt.

Regen overgaand in sneeuw vanavond

Deze voormiddag blijft het overal zo goed als droog. Vooral in het westen en zuiden kan het nog even opklaren rond de middag. De temperaturen blijven hangen rond 2-3°C, in het zuidwesten wat meer. Vanaf de namiddag komt er meer bewolking binnenlopen vanuit het zuidwesten. Het occlusiefront komt rond 17-18u aan in Zeeland. De eerste neerslag valt als regen, maar naarmate het front naar het noordoosten trekt verandert de regen in smeltende sneeuw. Vooral ten noordoosten van de lijn Rotterdam-Breda is er kans op sneeuw die tijdelijk blijft liggen. Er is tot 2-3cm mogelijk op die plaatsen.

Tegen de ochtend zijn de temperaturen weeral gestegen tot 2-3°C, de meeste sneeuw zal reeds gesmolten zijn. En als dat niet het geval is, zal de sneeuw in de loop van de dag snel smelten, want de temperaturen klimmen rond de middag tot 5-6°C. Ook morgenavond is er een occlusiefront dat weeral sneeuw kan brengen. Vanaf het weekend zachter, maar blijvend wisselvallig.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img