spot_imgspot_img

Vrij rustige en zonnige dag

Gisteren viel er in het oosten van het land lokaal tot wel 50mm aan neerslag. Ook op andere plaatsen was het nat met op grote schaal meer dan 20mm. Vandaag is het gedaan met de wisselvalligheid, en ook de wind zal een toontje lager blazen.

Pas in de late namiddag meer bewolking

De week start met op de meeste plaatsen een wisselend bewolkt weertype, met minimumtemperaturen tussen 5°C in het noordwesten en 2°C in het zuidoosten. In de voormiddag staat er nog een lichte tot, in het noorden matige, westelijke wind. Gedurende de voormiddag nemen de opklaringen in aantal toe. Vooral in het oosten kunnen de wolken langer aanwezig blijven, maar de zon krijgt ook zeker een kans. Aan de Kust verloopt de hele voormiddag zonnig. In de loop van de namiddag neemt ook de bewolking in het oosten verder af en kan de zon overal uitbundig gaan schijnen. De wind draait naar zuidwesten en zwakt nog iets af op vlak van snelheid. De temperaturen stijgen naar zo’n 7°C. Vanaf 15:00 neemt de bewolking toe vanaf het westen.

Morgen zal de bewolking, die vanavond het land binnentrekt, de hele dag aanwezig blijven. De temperaturen kunnen wel stijgen tot boven 9°C. Het blijft zo goed als droog. Ook woensdag veel bewolking, maar droog met gelijkaardige temperaturen. Vanaf donderdag mogelijk zonniger met koudere nachten.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
11.3 °
88 %
2.3kmh
8 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
20 °
spot_imgspot_img