spot_imgspot_img

Waterig zonnetje bij stijgende temperaturen

Het weernieuws van vandaag is niet al te veel anders dan dat van gisteren. Gisteren kon het op grote schaal vriezen, lokaal zelfs tot -4°C. Ook vanochtend liggen de temperaturen in het oosten van het land rond het vriespunt. Maar door de hogere windsnelheid liggen de minima wel hoger dan gisteren.

Veel hoge bewolking

Gisteren was er ook al hoge bewolking aanwezig, maar die zal vandaag in grotere mate aanwezig zijn. Hoge bewolking omvat onder andere de cirrus, cirrostratus en cirrocumuluswolken. Vooral die eerste twee zullen vandaag aanwezig zijn. Dat soort bewolking laat nog wel een deel van de zon door, maar niet met volle kracht. Vooral in de namiddag zal de hoge bewolking sterk opkomen, een voorbode voor een meer wisselvallig weertype. Ondanks dat kunnen de temperaturen vandaag wel hoger stijgen dan gisteren. Er staat namelijk een matige zuidenwind die een zachte luchtsoort aanvoert. Vanmiddag temperaturen tussen 6°C in het noorden en 10°C in het zuiden.

Waterig zonnetje

Vandaag blijft het nog volledig droog, maar morgen verandert het weer in het nieuws. De bewolking neemt toe, al blijven enkele opklaringen mogelijk. Af en toe kan er wat lichte regen vallen. Ook de rest van de week trekt er regelmatig een regenzone over, afgewisseld met wat zonnigere momenten onder invloed van een stevige westelijke wind. De maxima liggen tussen 8°C en 10°C en de vorst verdwijnt voorlopig weer.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
11.3 °
88 %
2.3kmh
8 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
20 °
spot_imgspot_img