Wederom extreme mist in midden en zuiden van het land

Gisteren kon in het uiterste zuidoosten en het noordwesten de zon schijnen in de namiddag. In de rest van het land bleef het bewolkt met temperaturen tussen 3°C en 7°C. Ook vandaag weer start de dag op sommige plaatsen mistig. Vooral in de zuidelijke helft van Nederland kan er een dichte mist hangen met zichtwaarden onder 100m. In het noorden meer wind, en minder kans op dichte mist, maar ook nevelig en bewolkt.

Hardnekkige mist in het zuiden

Vanochtend maken enkel de kustregio’s kans op opklaringen. De temperaturen liggen vanochtend tussen 0°C in het zuidoosten en 5°C in de noordwestelijke helft van Nederland. In het uiterste zuidoosten kan het tot -2°C gaan vriezen. De mist lost in het midden van het land gedurende de voormiddag geleidelijk op, maar de bewolking blijft zowat overal aanwezig. In het zuiden blijft de mist hardnekkig hangen, met ook ‘s middags zichten van niet meer dan 200m. Door die mist blijft de temperatuur ook vrij laag, in het zuiden niet veel meer dan 1-3°C. In de rest van het land stijgen de temperaturen naar zo’n 5-6°C. Er staat een lichte westenwind.

Ook de komende dagen en mogelijks week wordt het weerbeeld bepaald door hogedrukgebieden. Dat betekend dat we vaak te maken kunnen krijgen met mistige omstandigheden en dat er zo goed als geen neerslag valt. Soms kan de mist eens plaatsmaken voor zon, morgen zal dat het geval zijn. De temperaturen blijven rond 6°C schommelen, weliswaar lager bij mistige omstandigheden.