spot_imgspot_img

Weer in het nieuws: volledig zonnige dag

Vannacht zijn er vanuit het westen grootschalige opklaringen aangekomen. Vanochtend is het daardoor overal volledig zonnig. Door de opklaringen konden de temperaturen zakken naar 2°C in de zuidoostelijke helft van het land en 4-5°C aan de kusten.

Aantrekkende zuidwestenwind

Het weernieuws ziet er vandaag goed uit voor de liefhebbers van zon. Door de aanwezigheid van veel zon gedurende de dag, kunnen de temperaturen oplopen. De maximumtemperaturen stijgen naar zo’n 10°C in het hele land. De temperaturen liggen hiermee iets boven normaal. Ook de minima liggen nog iets hoger dan normaal. Normaal liggen de minima in dit jaargetijde rond 0-1°C en de maxima rond 7-8°C. In de ochtend staat er op de meeste plaatsen nog zo goed als geen wind, maar dat verandert snel in de voormiddag. De wind trekt aan vanuit het zuidwesten. Er komt een, in het zuidoosten lichte tot in het noordwesten matige wind opzetten. Daardoor kunnen de gevoelstemperaturen lager uitvallen, maar uit de wind in de zon zal het goed te vertoeven zijn.

De komende dagen komt er weer wat meer bewolking in het weernieuws opzetten. Morgen veel bewolking met ‘s namiddags regen. Vrijdag kans op buien, met tussendoor zon. In het weekend zal de zon met overvloed schijnen bij minima onder 0°C en maxima rond 8°C, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
15.7 ° C
16.8 °
14.6 °
89 %
7kmh
100 %
wo
17 °
do
17 °
vr
19 °
za
16 °
zo
18 °
spot_imgspot_img