spot_imgspot_img

Weer in het nieuws: wederom veel bewolking

Het weernieuws vandaag is niet al te veel anders dan gisteren. Ook vandaag start de dag met veel bewolking. Door die bewolking kon de temperatuur vannacht niet ver dalen. De minima liggen rond 8°C, dat is flink hoger dan normaal.

Soms motregen, vanmiddag kleine kans op een opklaring

Deze voormiddag is er kans op wat motregen of lichte regen. Ook in de namiddag blijft die kans bestaan, maar de focus ligt dan meer op de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft krijgt de bewolking het iets moeilijker. Lokaal kunnen er wat gaten in ontstaan en kan de zon er zelfs even doorkomen. In tegenstelling tot gisteren, toen het in het westen grotendeels zonnig was, zullen de opklaringen vandaag op een minder grote schaal terug te vinden zijn. De temperaturen stijgen op de meeste plaatsen tot boven 10°C, in het noordwesten kouder met maxima rond 7°C, in het zuidoosten lokaal tot 12°C. Er staat nog steeds een lichte tot matige zuidwestenwind.

Weer in het nieuws

De komende tijd zal het weer in het nieuws niet vaak terugkomen, want er zitten geen extremen aan te komen. Vanaf morgen liggen de temperaturen terug wat lager door een winddraaiing naar noordwest. Vrijdag wordt een zonnige dag met gelijkaardige temperaturen. Zaterdagochtend kan het op vrij grote schaal gaan vriezen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
14.9 ° C
16.3 °
13.9 °
76 %
6.6kmh
100 %
zo
14 °
ma
10 °
di
11 °
wo
10 °
do
7 °
spot_imgspot_img