spot_imgspot_img

Het weer van vandaag: regen en wind domineren het weerbeeld

Het weer van vandaag begint met een mix van bewolking en enkele opklaringen, vooral in het oosten waar de zon af en toe te zien is. Elders is het overwegend bewolkt. In de loop van de ochtend wordt de lucht in het westen en midden van het land dreigend en gaat het regenen. Het oosten blijft voorlopig nog gespaard van neerslag. De wind uit het westen neemt aanzienlijk toe in kracht. Boven land waait deze vrij krachtig, terwijl langs de westkust de wind krachtig tot hard wordt, met een windkracht van 6-7. Daarnaast kunnen in de kustgebieden windstoten voorkomen met snelheden tot ongeveer 70 km/u.

Ochtendweer

Na een relatief zonnige start in het oosten van het land, zal de bewolking al snel de overhand nemen. In de loop van de ochtend zal het weerbeeld drastisch veranderen met regen die het westen en midden van het land bereikt. Het oosten blijft nog droog, maar de wind zal overal merkbaar zijn, met een toename van de windsnelheid.

Vanmiddag zullen er tal van buien zijn, en in de loop van de middag zal de zon zich ook af en toe laten zien in het westen. De maximumtemperatuur zal naar verwachting 16°C bedragen, maar in het zuidoosten kan het aan het begin van de middag nog even oplopen tot 20°C. De noordwestenwind zal aan zee en boven het IJsselmeer krachtig zijn met een windkracht van 6, terwijl boven land de wind matig tot vrij krachtig zal zijn. In Limburg is er een kans op windstoten van ongeveer 70 km/uur.

Middagverwachting

De middag brengt een afwisseling van buien en momenten waarop de zon zich laat zien, vooral in het westen van het land. De temperaturen zullen een maximum van 16°C bereiken, maar in het zuidoosten kan het in de vroege middag nog even warmer worden met 20°C. Houd er rekening mee dat de wind aan zee en boven het IJsselmeer krachtig zal zijn, met een windkracht van 6, terwijl deze boven land matig tot vrij krachtig zal zijn. In Limburg blijft de kans op windstoten bestaan, met snelheden tot 70 km/uur.

Avondvoorspelling

In de avond zullen er nog enkele buien aanhouden, maar in de loop van de avond wordt het in de zuidelijke helft van het land overwegend droog. De westenwind zal aan zee krachtig waaien met een windkracht van 6, terwijl deze boven land matig zal zijn.

Nachtelijke neerslag

Het weernieuws voor komende nacht wijst op vooral in het noorden nog enkele buien. De minimumtemperatuur zal rond de 12°C liggen, terwijl het aan de kust iets zachter blijft. Landinwaarts zal de wind matig zijn uit het zuidwesten, terwijl langs de kust en op het IJsselmeer de wind westelijk zal zijn en vrij krachtig tot krachtig met een windkracht van 5-6. Wees voorbereid op wisselvallig weer en mogelijke neerslag gedurende de nacht, vooral in het noordelijke deel van het land.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
14.9 ° C
16.3 °
13.9 °
76 %
6.6kmh
100 %
zo
14 °
ma
10 °
di
11 °
wo
10 °
do
7 °
spot_imgspot_img