Het weer vandaag en morgen in Nederland

Het weer in het nieuws voor vandaag is niet voor de winterliefhebber. Winterweer blijft nog steeds niet aan de orde. Vooral op woensdag kunnen de temperaturen tot ver boven normaal gaan stijgen. Vandaag nog iets minder zacht.

Vanavond passage warmtefront

Vanochtend is het op de meeste plaatsen grotendeels bewolkt met temperaturen rond 5°C. In het westen kan de zon schijnen. In het zuidoosten is er wat lichte regen mogelijk. In de loop van de voormiddag winnen de opklaringen tijdelijk aan terrein. Maar vanaf de middag komt er alweer meer bewolking binnenstromen vanuit het westen, gekoppeld aan een warmtefront dat vanavond zal overtrekken. Rond 15:00u zijn alle opklaringen het land weer uit. De maxima liggen rond 8°C vandaag. De wind waait eerst vrij licht vanuit het westen, vanaf de middag neemt de windsnelheid en draait de wind naar het zuidwesten. Om 15:00u bereikt de eerste neerslag de westelijke kustlijn. Het front gaat gepaard met lichte tot matige regen, in totaal zo’n 5-10mm. Ook vannacht is er nog neerslag mogelijk, met name in het zuiden.

Het weer vandaag en morgen

Morgen wordt een grijze dag met perioden van lichte regen of motregen. De temperaturen kunnen stijgen tot 10°C in het noordwesten en zelfs 14°C in het zuidwesten. Dat zijn extreem hoge waarden voor de tijd van het jaar. Voor donderdag en vooral vrijdag staat er ander weernieuws klaar. Sterke depressie kernen zullen dan langs Nederland passeren wat voor extreme windsnelheden kan zorgen. Sommige weermodellen hinten zelfs op een zware storm, maar de onzekerheid is nog groot, de komende dagen meer daarover.