spot_img

Weernieuws: iets meer bewolking, maar vooral lagere temperaturen

Ook de zesde dag van de maand maart zal volledig droog gaan verlopen, en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen volgens de meeste weermodellen. De eerste decade van maart lijkt als veruit de zonnigste ooit gemeten in de boeken te gaan.

Koude nachten door heldere hemel

Doordat het vannacht wederom overal helder was, kon het goed afkoelen. Bewolking werkt als een soort dekentje, waardoor het aardoppervlak niet veel en niet snel afkoelt. Zonder dat dekentje wordt alle energie in de vorm van warmte van de atmosfeer snel afgestaan aan de ruimte. De minima liggen vanochtend tussen 0°C in de Kuststreek en lokaal tot -3°C in de oostelijke helft van het land. De maxima liggen vandaag met 5°C gevoelig lager dan gisteren, met name in het zuiden is het verschil met gisteren groot. Er staat bovendien een frisse noordelijke wind. In de namiddag kunnen er lokaal wat wolkenvelden ontstaan.

Deze nacht verdwijnt de bewolking en valt de wind in de noordelijke helft van het land volledig weg. Daardoor kunnen de temperaturen aldaar zakken tot -5°C, lokaal zelfs nog kouder. In het zuiden minima rond -2°C door meer wind. Voor de rest veel zon met temperaturen zoals vandaag. Ook de rest van de werkweek zonnig en droog, met zowel overdag als ‘s nachts stijgende temperaturen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen