Weernieuws: Nog een laatste prachtige dag

De laatste dag van de meteorologische winter zal eerder lenteachtig aanvoelen dan winterachtig. Het weer in het nieuws was deze winter zelden winters, en ook vandaag is dat niet echt het geval. Een klein winters tintje in het weernieuws is de vorst waar we vanochtend te maken mee hebben.

Zon in overvloed

Vanochtend is het zoals gisteren overal volledig helder. De temperaturen konden vannacht flink zakken. Het vriest overal, met in het zuidoosten temperaturen tot -3°C. In de rest van het land veelal tussen -2°C en 0°C. De grote hoeveelheden zon in combinatie met de goed voelbare zuidoostenwind, die ook vandaag weer aanwezig zal zijn, zorgen ervoor dat de groene stroomproductie in Nederland recordwaarden aantikt. Vandaag verloopt de dag wederom volledig zonnig, de temperaturen kunnen zelfs nog iets verder stijgen dan gisteren. De maxima liggen tussen 8°C in het noorden en 12°C in het zuidoosten.

Vannacht trekt er stilaan meer bewolking binnen vanuit het westen. Morgen zullen we de hele dag onder die bewolking vertoeven. In het westen kan het met tijden licht regenen, maar de hoeveelheden blijven zeer beperkt. Vanaf woensdag wisselen zonnige periodes bewolkt periodes af, met maxima rond 9°C en minima iets boven het vriespunt.