Weernieuws: vrij zonnig en rustig weekend, met nachtvorst

Geen extreem weer in het nieuws vandaag. Maar dat zal voor de meesten geen probleem zijn, want de zon gaat eindelijk nog eens schijnen. Vanochtend is het zo goed als overal helder, lokaal is er wat hoge bewolking aanwezig.

Temperaturen onder het vriespunt vanochtend

Zwaar winterweer is het niet, maar het is toch nog eens wat weernieuws dat we al een tijd niet hebben gezien. De laatste vorstdag is op veel plaatsen alweer enkele weken geleden. Door de heldere hemel en weinige wind kon het vannacht goed afkoelen. En kleine hogedrukrug trok vannacht van west naar oost, wat voor deze condities zorgt. De temperaturen zakken op grote schaal tot onder 0°C.

Het weer online voor vandaag

Lokaal kan de temperatuur tot -3°C vallen. In de voormiddag stijgt de temperatuur al weer snel tot boven nul. De maxima liggen vandaag rond 6°C en er staat overdag een lichte zuidelijke wind, op de Wadden matig. Gedurende de dag komt er wel redelijk wat hoge bewolking opzetten. De zon zal hierdoor wat minder fel schijnen. Vanavond zakken de temperaturen wederom vrij snel, maar door meer wind zal vorst er waarschijnlijk net niet inzitten.

Ook morgen redelijk wat hoge bewolking, maar de zon zal er toch deels kunnen doorschijnen. Er staat een iets hardere, maar nog steeds zuidelijke wind. De middagtemperaturen liggen tussen 5°C in het noorden en 8°C in het zuiden. De temperaturen lopen in de loop van de avond verder op. Vanaf maandag meer bewolking met toenemende kans op neerslag.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
bewolkt
8.9 ° C
10 °
8.3 °
84 %
3.1kmh
100 %
di
13 °
wo
11 °
do
14 °
vr
13 °
za
12 °

Gerelateerde artikelen