spot_imgspot_img

Weernieuws: zonnig, maar winderiger

Gisteren steeg de temperatuur in het zuiden van het land lokaal tot boven 17°C. In combinatie met de nog vrij lichte wind en zon voelde het daardoor lenteachtig aan. Ook in de rest van het land scheen de zon de hele dag met temperaturen die aan de hoge kant liggen tegenover het normaal.

Maxima tot boven 15°C

De vorst is nu volledig uit het land, de minima liggen tussen 2°C in het noordoosten en 5°C in het zuidwesten, met een vrij lineair gradiënt daartussen. Net zoals de vorige dagen begint de temperatuur na zonsopgang aan snel tempo te stijgen. De maximumtemperaturen liggen ook weer vandaag vrij hoog. In het zuiden tot 16°C, lokaal misschien weer 17°C. In het midden van het land liggen de maxima om en nabij 13-14°C, in het noorden nog iets minder met 11-12°C. Er staat vandaag wel een vrij stevige zuidoostelijke wind, waardoor de gevoelstemperaturen lager liggen. De zon schijnt wederom volop, in de late namiddag en avond komt er echter meer bewolking opzetten vanuit het zuiden. Dit luidt een weekend in waarin bewolking een grotere rol zal spelen.

Vannacht kan het in het zuidwesten even licht regenen, maar de hoeveelheden blijven zeer beperkt. Elders blijft het droog. Morgen liggen de minima hoger, eerder rond 7°C. De maxima liggen overal rond 13°C. Het wordt zowel morgen als overmorgen wisselend bewolkt, maar het blijft wel droog. Ook begin volgende week droog weer, met terug meer zon.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
14.9 ° C
16.3 °
13.9 °
76 %
6.6kmh
100 %
zo
14 °
ma
10 °
di
11 °
wo
10 °
do
7 °
spot_imgspot_img