spot_imgspot_img

Weersvoorspelling voor vandaag: bewolking neemt toe, regen in het noorden

In deze weersvoorspelling leest u alles over het weer van vandaag en vanavond. We beginnen met een overzicht van de ochtend, gevolgd door de middag en de avond. Tot slot kijken we naar de weersverwachting voor de komende nacht. Lees verder voor alle details!

Ochtend: Zuidoostelijke zon en bewolking elders

Vanochtend schijnt de zon nog in de zuidoostelijke helft van het land, terwijl elders de bewolking toeneemt. Gelukkig blijft het overal droog. De wind waait matig, aan de kust en op het IJsselmeer zelfs krachtig (windkracht 6), uit het zuidwesten.

Middag: Regen in het noorden

In de middag krijgt het noorden en noordwesten te maken met af en toe regen. In het midden en zuiden van het land blijft het grotendeels droog, en af en toe laat de zon zich zien. De temperatuur varieert van 17°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, maar aan zee en op het IJsselmeer kan deze krachtig worden, met windkracht 6. In het noordwesten kan de wind tijdelijk zelfs hard waaien (windkracht 7).

Avond: Bewolkt met regen in het noorden

Tegen de avond trekt de bewolking overal dicht. Eerst begint het te regenen in het noorden, maar langzaamaan breidt de regen zich uit tot het midden van het land. Vooral in het noorden kan de regen soms stevig zijn. In het zuiden en zuidoosten blijft het droog. De wind blijft uit het zuidwesten komen en is matig, in het noorden vrij krachtig, en aan zee af en toe krachtig met windkracht 6. In het Waddengebied draait de wind naar het noordwesten en neemt af tot matig.

Komende Nacht: Voortdurende regen

Komende nacht blijft het van tijd tot tijd regenen. De minimumtemperaturen variëren van 9°C in het noorden tot 14°C in het zuiden. Aanvankelijk waait de wind matig, uit het noordwesten in het noorden en uit het zuidwesten in het zuiden. Gedurende de nacht zal de wind echter sterk afnemen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
lichte regen
2.3 ° C
3.4 °
0.3 °
92 %
7.5kmh
100 %
wo
4 °
do
3 °
vr
0 °
za
1 °
zo
-0 °
spot_imgspot_img