spot_imgspot_img

Winderig dynamisch weertype met storm op vrijdag

Vannacht stond er al een stevige wind, lokaal kwamen er windstoten tot boven 100 kilometer per uur voor. Ook vandaag staat er veel wind, maar vooral morgennamiddag-en avond zal de wind hard toeslaan door depressiekern Eunice die net ten noorden gaat passeren.

Vrij zonnige dag in het westen, elders meer bewolking

Het weer in het nieuws is vandaag nog niet al te extreem. De dag start in het oosten bewolkt en in het westen vrij zonnig. Vooral in het zuidoosten zijn er nog buien mogelijk in de eerste uren van de ochtend. Al snel wordt het overal droog. Er staat vanochtend een matige tot sterke westelijke wind met windstoten tot 90km/h in het noorden van het land. De temperaturen liggen eerst rond 8°C en blijven daar de hele dag bij hangen. In het westen van het land blijft het de hele dag grotendeels zonnig, in tegenstelling tot de oostelijke regio’s. Aldaar zal er de hele dag veel lage bewolking aanwezig zijn, tegen de avond kunnen daar ook enkele opklaringen binnenschuiven. Het blijft overal droog deze namiddag. De wind zwakt in de loop van de avond af vanuit het zuiden. Vannacht wordt een vrij rustige nacht op vlak van wind: “de stilte voor de storm”.

Storm Eunice op vrijdag

Een depressiekern met de naam Eunice trekt ten noorden van Nederland langs op vrijdagavond. Het kan met tijden flink gaan regenen, maar het grootste gevaar zit bij de wind. De weermodellen hinten nog steeds op windstoten tot 140km/h aan de Kust en tot 120km/h in het binnenland op vrijdagavond. Dit weekend veel neerslag bij temperaturen rond 9°C met aanhoudend veel wind.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
11 ° C
11.8 °
10 °
76 %
4.1kmh
100 %
zo
13 °
ma
10 °
di
11 °
wo
8 °
do
9 °
spot_imgspot_img