spot_imgspot_img

Deze week kunnen we veel winderig weer verwachten

Vanochtend kunnen we af en toe de zon zien, maar lokale buien kunnen hier en daar verschijnen. De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland, terwijl aan de kust en op het IJsselmeer een krachtige tot harde wind, windkracht 6-7, wordt verwacht.

Vanmiddag neemt de bewolking toe

Naarmate de ochtend vordert, zal de bewolking dikker worden. Vooral in de kustprovincies, met name in het noordwesten, kunnen er af en toe regenbuien voorkomen. Verder landinwaarts blijft het overwegend droog. Verwacht een middagtemperatuur rond 18°C.

Krachtige wind uit het zuidwesten

De wind uit het zuidwesten zal vrij krachtig zijn, maar aan de kust en op het IJsselmeer kan deze toenemen tot hard, mogelijk zelfs stormachtig, met windkracht 7-8. In het noordwestelijk en noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer kunnen windstoten optreden met snelheden van 75-90 km/uur.

Vanavond regen en bewolking

Vanavond blijft het bewolkt en regenachtig in het noorden en midden van het land. De wind uit het zuidwesten blijft matig tot vrij krachtig, maar aan zee en op het IJsselmeer zal deze hard tot stormachtig blijven, met windkracht 7-8. In het noordelijk en noordwestelijk kustgebied en boven het IJsselmeer zullen windstoten van 75-90 km/uur blijven voorkomen. Tegen het einde van de avond zal de wind iets in kracht afnemen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img