spot_img

Windstoten tot 120km/h door storm Corrie

Een sterke lagedrukkern trekt vandaag net ten noorden van Nederland langs. Aan de zuidkant van deze depressie neemt de windsterkte sterk toe. Vooral deze voormiddag lopen de windstoten hoog op. Voor de noordelijke provincies is er code oranje afgekondigd. In de rest van het land is code geel van kracht.

Regen met, vooral aan de Kust, erg veel wind

Vannacht is er al een eerste front gepasseerd. Vanochtend ligt die neerslagzone al boven Duitsland. Droog zal het op de meeste plaatsen niet zijn, neerslaggebieden die vanaf het noordwesten het land binnenschuiven zullen ervoor zorgen dat met name de noordelijke helft van het land met een natte voormiddag te maken krijgt. De temperaturen liggen vanochtend rond 5°C en het is op de meeste plaatsen bewolkt. Het hoogtepunt van de storm ligt tussen 8u en 10u. Vooral de Kustlijn tussen Den Haag en Texel krijgt te maken met windstoten tot 120km/h. In de rest van het land windstoten tot 80-90km/h. De wind blijft de hele dag stevig doorwaaien, ook in de namiddag nog windstoten tot 110km/h aan de Kust en 80km/h in het binnenland. Pas in de avond gaat de wind stilaan liggen. Er blijft de hele dag neerslag mogelijk, in het zuidwesten de meeste kans op opklaringen. De maxima liggen rond 6°C.

Morgen rustiger en zachter met maxima die richting 8°C stijgen. Er zal echter veel bewolking aanwezig met perioden van lichte regen. Ook morgen en overmorgen regelmatige kans op regen en temperaturen rond 8°C. Vanaf vrijdag meer kans op zon en iets frisser.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen