spot_imgspot_img

Verbouwing winkelcentrum Hoge Vucht in Breda

Het winkelcentrum Hoge Vucht in Breda ondergaat een complete make-over. Het doel is om het centrum aantrekkelijker te maken en tegelijkertijd duurzamer te maken. De vernieuwingen betreffen onder meer de entrees, de glazen kap, de luifels en de vloer. Hierdoor moet het winkelcentrum een moderne hotspot worden die toekomstbestendig is. De verbouwing duurt ruim een jaar en het winkelcentrum blijft gedurende deze periode geopend.

Winkelcentrum Hoge Vucht

Een van de belangrijkste vernieuwingen van het winkelcentrum zijn de entrees. De zes entrees worden vernieuwd om het centrum meer herkenbaar te maken en de winkelbeleving te verbeteren. Ook de glazen kap boven de passages wordt vervangen door een geïsoleerd dak en zonwerend dubbel glas. Dit moet het binnenklimaat verbeteren en het energieverbruik verminderen. Er wordt een nieuwe staalconstructie aangebracht omdat het nieuwe dak veel zwaarder is dan de huidige kap. Tegelijkertijd worden de luifels van de winkels aangepast waardoor er meer hoogte ontstaat en de sfeer en beleving verbeteren. De vloer wordt vernieuwd en er wordt ledverlichting geplaatst om het winkelcentrum duurzamer te maken.

Verbouwing

Het winkelcentrum zal gedurende meer dan een jaar worden verbouwd, waarbij verschillende delen van het centrum één voor één onder handen worden genomen. De eerste stappen in de voorbereiding zullen medio juni 2023 worden gezet, en als alles volgens plan verloopt, zullen de bouwwerkzaamheden tegen de zomer van 2024 zijn afgerond. Gedurende de verbouwing worden ondernemers, mede-eigenaren, bewoners en bezoekers regelmatig op de hoogte gebracht en bij het proces betrokken.

Vernieuwing

De winkeliersvereniging van Hoge Vucht is erg blij met de vernieuwing van het winkelcentrum. Edward Velings, voorzitter van de winkeliersvereniging, is trots dat ‘ons’ winkelcentrum de nieuwe moderne hotspot van Breda Noord en omstreken gaat worden. Hij ziet de vernieuwing als een mijlpaal in de geschiedenis van winkelcentrum Hoge Vucht.

Duurzaamheid

Naast het verbeteren van de winkelbeleving is duurzaamheid een belangrijk aspect van de vernieuwing. Door de vervanging van de glazen kap en het aanbrengen van ledverlichting wordt het energieverbruik verminderd. Ook de nieuwe vloer draagt bij aan duurzaamheid, omdat deze beter isoleert dan de oude vloer. Hierdoor kan er ook bespaard worden op de verwarmingskosten van het winkelcentrum.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img