spot_imgspot_img

Het weer van vandaag: Wisselend bewolkt en vrij zacht

In tegenstelling tot de afgelopen dagen is de luchtdruk vandaag iets lager in de Benelux, er staat vooral in het noorden meer wind, maar er is ook meer kans op zon. De eerste dag van de nieuwe werkweek start op sommige plekken bewolkt, maar lokaal kan de zon al schijnen vanaf zonsopgang.

Westen heeft de beste papieren

De noordwestenwind blaast vooral stevig door in het noorden van Nederland, windstoten tot 60km/h zijn daar mogelijk. In de rest van het land een eerder lichte wind. De temperaturen liggen vanochtend rond 5°C. Over de Noordzee liggen enkele wolken gebieden, maar ook opklaringen voor ons klaar. Gedurende de hele dag houdt het wisselend bewolkt weertype stand, het westen maakt daarbij de meeste kans op opklaringen.

Het blijft de hele dag droog. Door de wind van over de relatief warme Noordzee in combinatie met soms wat zonneschijn doen de temperaturen tot boven normaal stijgen op sommige plaatsen. In de noordwestelijke helft van Nederland temperaturen tot 8-9°C. In het zuidoosten blijven de temperaturen steken op een 6-tal graden.

Vanaf morgen komen we onder de vleugels van een nieuw hogedrukgebied te liggen, dat betekend dat het droog blijft, maar de mistkansen ook terug toenemen. De wind doet terug een stapje terug, en dat komt niet ten goede van de luchtkwaliteit. Woensdagavond draait de windrichting naar noordwest en zijn er winterse buien mogelijk, ook op donderdag blijft die kans bestaan. De kans op opklaringen neemt dan ook toe.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img