Wisselend bewolkt, lenteachtig nieuwjaar

Gisteren werden meerdere warmterecords verbroken. Het werd nog nooit zo warm Nederland op 30 december. Het record van 1925 is daarmee gebroken. Nog een ander straf record: de minimum temperatuur lag nog nooit zo laag in een decembermaand. Vandaag gaan de meest extreme kantjes ervan af, maar het blijft uitzonderlijk zacht.

Kans op opklaringen, maar bewolking overheerst

De dag start met temperaturen rond 12°C. Op de meeste plaatsen is bewolkt, maar vooral in de zuidoostelijke helft van Nederland zijn er in de voormiddag nog opklaringen mogelijk. Vanaf de middag trekt er dan nog meer bewolking het land binnen. De zuidwestenwind waait licht in het zuiden en matig in het noorden en aan de Kust. In de late namiddag kunnen er nieuwe opklaringen optreden in de noordwestelijke helft van Nederland. De temperaturen blijven hangen rond 12°C, aan de Kust en in het noorden door de zee-invloed wat lager. Rond de middag periode is er wat lichte neerslag mogelijk in het noorden van het land.

Lenteachtige eerste dag van 2022

Morgen zal het zoals lente gaan aanvoelen op de meeste plaatsen. Vanaf de middag klaart het zowat overal op en de wind zal een toontje lager blazen. De temperaturen liggen daarbij tussen 11°C in het noorden en 15°C in het zuidoosten. Daarna gaan de temperaturen in een dalende trend, tegen woensdag nog zo’n 6°C overdag. Vanaf zondag ook toenemende neerslagkansen.