spot_imgspot_img

Wisselend bewolkt met een lokale bui en minder wind

Gisteren was er veel weer in het nieuws. Het lagedrukgebied met de naam “Eunice” schopte het tot een zware storm, met windstoten tot 140km/h aan de Kust en op de Wadden en windstoten tot boven 100km/h in het binnenland. Een ongeziene storm, met spijtig genoeg ook heel wat schade. Vanaf zo’n 3:00 vannacht is de wind ook in het noorden wat meer afgezwakt.

Vanochtend kans op enkele winterse buien in het noorden

Voor de vroege vogels in het noorden is er weer nieuws met een licht winters tintje. In de vroege ochtenduren kunnen enkele fikse buien de regio aandoen. Die buien kunnen gepaard gaan met hagel en smeltende sneeuw. De minima liggen op de meeste plaatsen om en nabij 4°C. In de voormiddag is het zeker in de zuidelijke helft van het land grotendeels zonnig. Er staat vandaag een matige westenwind, niets in vergelijking met gisteren gelukkig. Vanaf de middag kunnen er enkele wolkenvelden ontstaan, die worden afgewisseld met zonnige perioden. De temperaturen stijgen naar 7-8°C. Vanaf 14u00 komt er meer bewolking binnenstromen vanuit het zuidwesten, naar aanleiding van de passage van een warmte/occlusiefront. Rond 16u00 bereikt de eerste neerslag de westelijke kustlijn. Vannacht kan het met tijden licht tot matig regenen.

Morgen wordt een natte dag, een slepend front zorgt vooral in het midden van het land voor langdurige neerslag. Lokaal kunnen er grote hoeveelheden vallen. De maxima liggen rond 9-10°C. Volgende week regelmatig wat neerslag met maxima tussen 8°C en 10°C.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
matige regen
9.6 ° C
10 °
8.9 °
88 %
9.1kmh
84 %
ma
10 °
di
7 °
wo
7 °
do
5 °
vr
7 °
spot_imgspot_img