spot_imgspot_img

Wisselend bewolkt met kans felle buien

Na de wederom record zachte dag gisteren, wordt het vandaag stilaan wat minder zacht. De temperaturen blijven weliswaar ver boven normaal liggen. De dag start op de meeste plekken bewolkt met vooral in de noordelijke helft van Nederland wat kans op lichte regen.

Stevige wind en onweerskansen later op de dag

De temperaturen liggen vanochtend op de meeste plaatsen rond 11-12°C. Dit zijn wederom extreem hoge minima voor de tijd van het jaar. De minima liggen normaal rond 1-2°C in deze tijd van het jaar. In de middag wordt het droger met hier en daar kans op een enkele opklaring, met name aan de kust. De westzuidwestenwind trekt aan vanaf de middag. In de namiddag en vooral avond komen er dan lokaal stevige buien vanover de Noordzee Nederland binnengetrokken via het westen. Een lokale donderslag is daarbij niet uitgesloten.

Morgen iets lagere temperaturen met een gelijkaardig weerbeeld als vandaag. Dinsdag komen we dan in een koudere luchtsoort terecht met temperaturen rond normaal, dit betekend dat de maxima rond 6°C zullen liggen. Dinsdag bovendien heel wat regen. Daarna aanhoudend wisselvallig met vrij normale temperaturen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
13.4 ° C
14.5 °
12.2 °
75 %
5.6kmh
100 %
zo
13 °
ma
10 °
di
11 °
wo
8 °
do
9 °
spot_imgspot_img