spot_imgspot_img

Wisselend bewolkt met winterse buien

Het temperatuurgradiënt ligt op deze ochtend van west naar oost. In het westen is het zo’n 5°C, in het oosten temperaturen onder 3°C. In het zuidoosten duiken de temperaturen zelfs weg richting het vriespunt. Lokaal is het daar uitkijken voor eventuele gladde plekken op de wegen.

Stevige westnoordwestenwind

Een eerste buiengebied bereikt de Waddeneilanden rond 6 uur en trekt daarna aan een vrij hoog tempo door naar het zuidoosten. De meeste buien vallen initieel in de ochtend ten noorden van de lijn Rotterdam-Venlo. Vanaf de middag wordt het droger in het noorden met meer opklaringen. In het zuiden, nu ook ten zuiden van de lijn Rotterdam-Venlo buien. Vooral vanochtend kunnen de buien ook winters uitpakken, met name in het binnenland. Door de koude temperaturen op hoogte kan er in de stevigere buien smeltende sneeuw en korrelhagel vallen. Een lokale donderklap is ook niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 8°C in het noordwesten en 5°C in het zuidoosten. Door de stevige westnoordwestenwind met aan de Kust windstoten tot 85km/h in combinatie met het relatief warme zeewater pakken de temperaturen in het noordwesten het minst koud uit. Ook in de rest van het land staat er een matige wind. In de late avond verlaten de buien het land via het zuiden, het wordt droger met brede opklaringen.

Morgenochtend lokaal kans op lichte vorst. Morgen wordt een vrij zonnige en droge dag. Het wordt wisselend bewolkt met temperaturen rond 6°C met een lichte wind uit het zuidwesten. Ook de rest van de week temperaturen rond 6°C overdag, met af en toe kans op opklaringen. Vooral vrijdag en de nacht naar zondag zullen nat gaan verlopen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img