Wisselend bewolkt met winterse buien

Na de twee wat zachtere dagen, schakelen we vanaf vandaag weer over op een wat frisser weertype. We starten de dag met temperaturen rond 2-3°C, in het noorden mogelijk nog iets kouder. Aan de westkust zachter.

Voormiddag vol met buien

Deze ochtend al over het hele land buien mogelijk. Vooral in het binnenland kunnen deze buien ook een winterse vorm aannemen. Dan spreken we voornamelijk over smeltende sneeuw, maar lokaal (zeker in het noorden) is een tijdelijk sneeuwdekje niet uitgesloten tijdens de hevigere buien. Vanaf de middag verminderd de kans op buien geleidelijk. De maxima liggen tussen 4°C en 6°C. Aan de kust een matige noordwestenwind. Tussen de buien zijn er enkele opklaringen mogelijk, maar de bewolking overheerst.

Vannacht kan het in het binnenland gaan vriezen. Morgen trekt er een licht front over Nederland. Ook in het weekend nog veel neerslag mogelijk. De temperaturen blijven daarbij onder normaal met maxima rond 5-6°C. Vanaf begin volgende week mogelijk nog iets kouder, maar droger. De onzekerheid is echter nog groot.

Sneeuw zorgt voor gladde wegen en trottoirs. De eerste sneeuw van de meteorologische winter is gevallen. Vooral in het noorden van Drenthe en Groningen.