spot_imgspot_img

Wisselvallig met veel wind, morgen winterse buien

Net zoals gisteren, gaat het vandaag wederom een verregende dag worden. Vanochtend op veel plekken perioden van lichte tot matige regen. Het is bovendien overal bewolkt. De minima liggen met 8-9°C boven normaal.

Winderige en natte dag

In de ochtend waait de wind reeds matig vanuit het zuidwesten. In het binnenland windstoten tot 70km/h. Aan de kust waait de wind krachtig, met windstoten tot 90km/h. Stormschade is niet uitgesloten in de kustregio’s. Tegen de middag is de wind in het hele land gedraaid naar het westen. Onder invloed van een lagedrukgebied met kern ten noorden van de Wadden grote kans op buien. Dat lagedrukgebied zorgt ook voor de krachtige wind voor de Wadden en het noorden van Nederland in de namiddag. Windstoten van boven 100km/h zijn niet uitgesloten. Dit al met temperaturen rond 8-9°C.

Morgen winterse buien

In de loop van de nacht zakken de temperaturen naar 3-5°C Ook op hoogte stroomt er koudere lucht binnen. Vanaf de Noordzee zijn er dan veel buien op gang. Deze buien kunnen een winters karakter krijgen, met smeltende sneeuw en korrelhagel. Lokaal valt een tijdelijk sneeuwdek niet uit te sluiten. In de meest intensieve en langdurige buien is dat zeker mogelijk. Vanaf de middag trekken de meeste buien het land uit. De rest van de week verloopt vrij koud en licht wisselvallig.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
14.7 ° C
17.3 °
12.8 °
70 %
5kmh
94 %
do
16 °
vr
17 °
za
20 °
zo
20 °
ma
22 °
spot_imgspot_img