spot_imgspot_img

Het weer van vandaag: wisselvallig weer in Nederland

Het weer van vandaag in Nederland vertoont een mix van zonnige momenten en bewolkte luchten, met een opvallend verschil tussen verschillende regio’s. Vooral het zuidwesten wordt geconfronteerd met meer bewolking, waaruit af en toe lichte regen valt.

Regionale temperatuurverschillen

De middagtemperatuur varieert aanzienlijk over het land. In Zeeland kunnen we een temperatuur van ongeveer 10 graden verwachten, terwijl langs de oostgrens de thermometer rond de 13 graden zal aangeven. Een matige tot vrij krachtige zuidenwind draagt bij aan het frisse gevoel.

Veranderingen op komst

Morgen belooft een dag van verandering te zijn. De wind, die vandaag nog merkbaar is, zal grotendeels verdwijnen. Landinwaarts kunnen de temperaturen stijgen tot maximaal 16 graden, waardoor een lenteachtige sfeer ontstaat.

Tweedeling in het weerbeeld

Ondanks de algemene verbetering in de weersomstandigheden, blijft het zuidwesten te maken hebben met aanhoudende bewolking en sporadische regen. In Zeeland blijven de temperaturen achter, met een maximum van slechts 9 graden. Het lijkt erop dat de weerssituatie niet overal gelijk zal zijn, wat kenmerkend is voor het wisselvallige karakter van het Nederlandse klimaat.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
6.1 ° C
7.3 °
5 °
89 %
9.1kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img