spot_imgspot_img

Wonen in het oude postkantoor aan de Oude Vest in Breda

Het voormalige postkantoor van Breda is een mooi en historisch pand. Niet gek dus, dat er gezocht is naar een nieuwe functie van dit gebouw. Het huidige plan is de woonvoorziening Post Breda waar 120 ruime appartementen gerealiseerd worden.

Oud in combinatie met nieuw

Het historische gebouw wordt zoveel mogelijk behouden. Zo wordt het postkantoor gerenoveerd en omgebouwd tot ruime appartementen. In het gebied eromheen zullen nieuwbouwwoningen komen.

Het gebied zal bestaan uit verschillende bouwlagen. Zo zullen de vier bouwlagen van het al bestaande pand bewaard blijven. In de nieuwbouwcomplexen zullen de hoogtes variëren van zes tot tien bouwlagen, waarbij het merendeel bestaat uit zes verdiepingen.

De wijk

Het postkantoor ligt in de historische binnenstad van Breda. Een levendig gebied met alle voorzieningen om de hoek. De begane grond van het project wordt niet bewoont. Er is ruimte voor kantoren, winkels en horecagelegenheden. Op deze manier wordt de wijk een sociale ontmoetingsplek.

Het wooncomplex zal voorzien worden van een parkeergarage, gedeelde fietsenstalling en privé bergingen. Deze zullen toegankelijk zijn vanaf de Akkerstraat. Het terrein van bijna 4000 vierkante meter wordt omgetoverd tot een gezellig en leuk stadsdeel.

Groen

In het project is er veel aandacht voor Groen. Gemeente Breda streeft naar een groenere stad en daar sluit de Post goed bij aan. Op de verdiepingen wordt gevelgroen toegepast. Waarmee de huizen voorzien zijn van een beetje natuur. Ook komt er in het hart van het gebouw een groen binnen dek. Waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Realisatie

Van de 120 woonvoorzieningen zullen er 95 koopwoningen gebouwd worden. De pre-sale van deze huizen is inmiddels afgerond. De officiële verkoopfase zal in begin februari van start gaan. Verwacht is dat de oplevering tegen het einde van 2022 zal starten maar een vaste tijdlijn is nog niet bekend.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
matige regen
9.6 ° C
10 °
8.9 °
88 %
9.1kmh
84 %
ma
10 °
di
7 °
wo
7 °
do
5 °
vr
7 °
spot_imgspot_img