Zeilers rond de wereld voor duurzaamheid

Het team van Groen Nieuws. Richt zich niet alleen op mensen die zich al actief inzetten voor een betere wereld. Het is namelijk onze missie om zo veel mogelijk mensen bewust te maken van een duurzame en gezonde lifestyle. Gezond leven is vandaag de dag een kunst op zich en niet iedereen is zich bewust over hoe belangrijk het is om gezond te leven. Daarnaast is bewust om gaan met de natuur geen luxe meer en eerder een noodzaak om de planeet leefbaar te houden. Ook dierenleed voor vleesproductie is ronduit slecht te noemen en een alternatief is biologisch vlees. Verder moeten we wel snel om schakelen naar schone energie om natuurrampen te voorkomen of te verminderen. Het biologisch.website team zet zich in om de minder bewuste mensen te bereiken en zo samen te gaan voor een betere wereld met zoveel mogelijk gezonde mensen en zo min mogelijk dierenleed.

Gelukkig zijn er over de hele wereld mensen die zich inzetten om onze wereld te verbeteren en daar kan iedereen aan mee helpen door bijvoorbeeld te recyclen, minder vlees te eten en door op een groene partij te stemmen. Veel mensen op deze wereld zijn al actief bezig met duurzaamheid, om zo de wereld willen beschermen en behouden voor de komende generaties.

Biologische boer

De aanpak om dit te doen kan voor iedereen verschillend zijn. Zo kan een biologische boer op een meer diervriendelijke manier vee houden die wel duurder uitpakt, maar waar een consument graag wat extra voor wil betalen waardoor het een succes verhaal wordt.

Helaas is de aanpak wereldwijd nog onvoldoende gebleken, wat te zien is in onder andere de blijvende toename van Co2 . Nog steeds worden er bijvoorbeeld op grote schaal regenwouden gekapt, de lucht vervuilt met (uitlaat)gassen die de opwarming vergroten en wordt de veestapel wereldwijd door de grotere vraag naar vlees alleen maar groter. We hebben nog een lange weg te gaan, maar ook een tijdlimiet van tientallen jaren om erger te voorkomen.

Verantwoording gaan nemen

Belangrijk is dus dat we wereldwijd, maar ook individueel, allen onze verantwoording gaan nemen. Eet bijvoorbeeld minder vlees, dan wordt er minder vee gehouden en worden er minder bomen omgehakt in het regenwoud om plaats te maken voor soja dat weer gebruikt wordt voor veevoer. We zouden minder moeten kijken naar de economische belangen en meer moeten kijken naar wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld onze gezondheid of zeldzame diersoorten etc. Nederland is een van de rijkste landen van de wereld en wij zouden juist een voorbeeldfunctie kunnen geven op gebied van duurzaamheid, natuurbescherming, dierenwelzijn en gezondheid. In tegendeel. Ons land loopt achteraan de rij in vergelijking met andere Europese landen en ziet mega vervuiler USA als onze grote broer waar we graag het voorbeeld van overnemen. Maar Schone energie heeft de toekomst en betaalt zichzelf af door grote vraag naar kennis of apparatuur op het gebied van duurzaamheid en daarbij krijgen we er zelf een beter klimaat en gezondheid voor terug.

Wereldreizigers

Wereldwijd zijn er dus mensen bezig om de wereld te verbeteren, met name op het gebied van duurzaamheid. Graag willen we U kennis laten maken met twee wereldverbeteraars: Ivar Smits & Floris van Hees, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Deze wereldreizigers proberen op deze zeilreis kennis te verzamelen en over te brengen op het gebied van duurzaamheid. Zo gaan ze onderweg aan land, bezoeken ze duurzame projecten en helpen daar door nieuwe kennis over te brengen. Wij wensen ze behouden vaart.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen