spot_imgspot_img

Zomerweer met wisselende buien en zonneschijn

Terwijl de ochtend begint onder een sluier van bewolking en met verspreide buien die over het land trekken, zal de loop van de ochtend een geleidelijke verandering in het weerbeeld teweegbrengen. De regen maakt plaats voor drogere omstandigheden, en vanuit het westen begint de zon langzaam door de wolken heen te breken. De wind, afkomstig uit het westen tot noordwesten, zal matig zijn en aan de kust zelfs krachtig met een windkracht van 6. Langs de westkust zal de wind geleidelijk afnemen, waardoor een aangenamer briesje ontstaat.

Stralende middaguren en zachte bries

Gedurende de middag mogen we ons verheugen op perioden van zonneschijn. De meeste gebieden blijven droog, wat perfect is voor buitenactiviteiten. De thermometer geeft een maximumtemperatuur aan van ongeveer 18°C. De westenwind zal matig blijven, maar langs de kust wordt het nog steeds krachtig, met een windkracht van 6. Op de oostelijke Waddeneilanden kan de wind tijdelijk wat sterker aanvoelen, oplopend tot windkracht 7.

Avonddruppels en veranderende windrichtingen

Naarmate de avond valt, kunnen we in het zuiden van het land een mogelijke bui verwachten. De wind blijft consistent uit het westen waaien, maar neemt geleidelijk aan kracht af. Langs de Wadden blijft echter een aanzienlijke wind aanwezig, met een kracht van windkracht 6.

Nachtelijke regen en gematigde temperaturen

In de komende nacht kunnen we rekenen op sporadische buien die het land aandoen. De minimumtemperatuur zal zich rond 12°C bevinden, terwijl de kustgebieden enkele graden warmer zijn, met temperaturen rond 15°C. Boven land waait een matige wind uit het zuidwesten. Langs de kust wordt de wind iets sterker gevoeld, met een vrij krachtige bries uit het noordwesten. Richting de noordkust kan de wind zelfs krachtig zijn, met een windkracht van 6.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img