Zon afgewisseld met winterse buien

Gisterennamiddag trok het koufront over, op sommige plekken kon het daarbij even hagelen of smeltent sneeuwen. Doordat er achter het koufront polaire lucht zit, ziet het weer in het nieuws er vandaag nog even wisselvallig uit.

Vooral deze voormiddag kans op buien

Door de polaire lucht en de vrij heldere nacht konden de temperaturen zakken tot 1-2°C in het oosten. In de Kustregio’s liggen de temperaturen vanochtend rond 4°C door de wind van over de relatief warme Noordzee. In de voormiddag zijn er verspreid enkele buien actief. Die buien kunnen gepaard gaan met korrelhagel en smeltende sneeuw, toch een winters tintje in deze voor de rest anti-winterse winter. De temperaturen stijgen vandaag tot 7°C, tijdens buien zakken de temperaturen onder 4°C. In de namiddag wordt het aantal buien kleiner, maar enkele buien blijven mogelijk. Er staat een matige westelijke wind, windstoten kunnen tijdens buien oplopen tot 80km/h.

Vanaf morgen komen we onder de vleugels van een groot hogedrukgebied te liggen. De wind gaat niet meer van over zee waaien, maar van over land. Daardoor kan de zon volop schijnen dit weekend en ook begin volgende week. De temperaturen liggen onder het vriespunt in de ochtend en rond 8°C in de namiddag.