spot_imgspot_img

Zonnig winterweer met vrieskou in de ochtend

Net zoals gisteren vriest het deze ochtend overal. De temperaturen liggen op de meeste plaatsen tussen -3°C en -5°C. Op de meeste plaatsen is het helder, maar in het noordoosten lokaal misschien wat mist, die kan aanvriezen.

Grotendeels zonnig

Vandaag is er wat meer hoge bewolking aanwezig in vergelijking met gisteren, maar de zon zal niet al te veel moeite hebben met hier door te komen. De dag verloopt dus vrij zonnig. De temperaturen stijgen naar zo’n 2°C. Misschien heeft u het wel gemerkt gisteren. Ondanks dat het niet meer vroor in de namiddag, bleef de vorst toch zichtbaar in de schaduw. Dit komt doordat de dauwpunttemperatuur (temperatuur, waarbij luchtvochtigheid is in meegerekend) wel de hele dag negatief was. Ook vandaag ligt de dauwpunttemperatuur de hele dag onder 0°C.

Wat brengt Kerst?

De afgelopen dagen was de voorspelling voor Kerst zeer onzeker. Ook nu nog heerst er de nodige onzekerheid, maar enkele dingen zijn wel al opgehelderd. Kerstavond (morgen) zal in ieder geval overal vrij zacht verlopen, met temperaturen rond 8°C. Op Kerstdag komt er dan vanuit het noorden koudere lucht opzetten. Het Noorden van Nederland krijgt op Kerst te maken met temperaturen rond het vriespunt en kansen op sneeuw. De grote vraag blijft hoe zuidelijk de koude kan zakken. Dat blijft momenteel heel onzeker.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
13.4 ° C
14.5 °
12.2 °
75 %
5.6kmh
100 %
zo
13 °
ma
10 °
di
11 °
wo
8 °
do
9 °
spot_imgspot_img