spot_imgspot_img

Zonnig weertype met temperaturen onder normaal

Vannacht trok er een sneeuwzone van west naar oost over Nederland. Vooral op de Veluwe kon er tijdelijk een laagje sneeuw blijven liggen. Maar de meeste sneeuw is deze ochtend alweer gesmolten, want de temperaturen liggen op de meeste plaatsen rond 2-3°C.

Overwegend zonnig

Vanochtend vooral in de noordoostelijke helft van Nederland nog kans op een regenbui. In de rest van het land is het dan al stralend zonnig. Tegen de middag zijn ook in het noordoosten de meeste wolken weggetrokken naar Duitsland. De namiddag verloop overal grotendeels zonnig. Tegen de latere namiddag toenemende hoge bewolking vanuit het zuidwesten. De temperaturen stijgen overal naar ongeveer 5°C. De zuidoostenwind neemt in de loop van de namiddag en avond aan kracht toe, waardoor het kouder zal aanvoelen.

In de loop van de late avond en nacht trekt er nogmaals een occlusiefront van zuidwest naar noordoost over Nederland. De meeste neerslag valt als regen, maar in het noordoosten kan er smeltende sneeuw vallen, lokaal misschien een tijdelijk sneeuwdek. Tegen morgenochtend is het overal weer groen. Tot en met vrijdag vrij koud, maar ook vrij droog. Vanaf het weekend wisselvalliger en zachter.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
matige regen
9.6 ° C
10 °
8.9 °
88 %
9.1kmh
84 %
ma
10 °
di
7 °
wo
7 °
do
5 °
vr
7 °
spot_imgspot_img