spot_imgspot_img

Zorgen over toename spookwoningen in Breda

Het aantal spookwoningen is toegenomen onthulde RTL Nieuws alarmerende cijfers over de toename van spookwoningen in Nederland. Landelijk zou het aantal dergelijke woningen zijn gestegen tot 31.000. Opvallend genoeg zou Breda hierin een aandeel hebben van maar liefst 450 spookwoningen. Spookwoningen zijn panden die officieel als leegstaand worden geregistreerd, maar desondanks onverklaarbaar energieverbruik vertonen.

Toename spookwoningen

Bij controles van deze schijnbaar verlaten huizen stuit men regelmatig op diverse illegale activiteiten. Zo worden spookwoningen vaak gebruikt voor de teelt van hennep, dienen ze als opslagplaatsen voor illegale materialen, of fungeren ze als verblijfplaatsen voor illegalen. Deze ongewenste activiteiten brengen niet alleen veiligheidsrisico’s met zich mee, maar hebben ook gevolgen voor de al bestaande woningnood.

Bezorgdheid bij Breda Beslist

De onthulling van deze cijfers heeft vragen opgeroepen bij de lokale politieke partij Breda Beslist. De partij uit haar bezorgdheid over de omvang van het probleem en vraagt zich af of het genoemde aantal wel accuraat is. Daarnaast wil Breda Beslist weten welke stappen de stad onderneemt om de aanwezigheid van spookwoningen aan te pakken.

Handhaving en controles

Een andere belangrijke vraag van Breda Beslist betreft de handhaving en controles op deze woningen. De partij is benieuwd of er regelmatig controles worden uitgevoerd en welke maatregelen de gemeente Breda neemt om de activiteiten in spookwoningen tegen te gaan. Dit gaat hand in hand met de bredere kwestie van veiligheid en de impact van spookwoningen op de leefbaarheid van de stad.

Spookwoningen als oorzaak van woningnood

Voor Breda Beslist is de problematiek rond spookwoningen niet enkel een kwestie van veiligheid, maar ook een factor die de woningnood in de stad verergert. De 450 leegstaande woningen zouden potentieel kunnen dienen als huisvesting en zo een bijdrage leveren aan het verminderen van het tekort aan betaalbare woningen.

In afwachting van de antwoorden van het college blijft de situatie rond de spookwoningen in Breda een punt van zorg voor Breda Beslist, dat vastbesloten is om de stad veiliger en leefbaarder te maken.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
6.1 ° C
7.3 °
5 °
89 %
9.1kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img