spot_imgspot_img

De Zusterflat van Amphia Langendijk in Breda wordt afgebroken

Bij de geplande sloop van Amphia Langendijk bleek de aanwezigheid van vleermuizen in de Zusterflat een onverwachte vertraging te veroorzaken. In een uitgebreid flora- en faunaonderzoek werden verblijfplaatsen van deze beschermde diersoort ontdekt, wat resulteerde in een tijdelijke stopzetting van de sloopplannen.

Vleermuizen

Om de vleermuizen te beschermen, werden er tijdelijke maatregelen genomen. Verschillende (tijdelijke) kasten werden geplaatst aan en in de gevels van gebouwen in de directe omgeving van Park Langendijk. Deze voorzorgsmaatregelen bleken succesvol en hebben geleid tot een ontheffing voor de sloop van de Zusterflat, afgegeven door de Omgevingsdienst.

Sloop Zusterflat

Met de vleermuizen nu in veiligheid gebracht, is de weg vrij voor de sloop van de Zusterflat. De werkzaamheden worden naar verwachting in mei 2024 gestart. Voordat de sloop begint, worden er ecologische maatregelen genomen om het gebouw conform de ontheffingsvoorwaarden ecologisch onklaar te maken.

Circulaire sloop

Amphia Langendijk ondergaat een circulaire ontmanteling, een innovatieve aanpak waarbij materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt voor andere doeleinden. Op het voormalige ziekenhuisterrein worden 290 woningen gerealiseerd, waardoor de sloop een duurzame bijdrage levert aan de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Park Langendijk.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
2.4 ° C
3.4 °
0.6 °
90 %
6.9kmh
100 %
wo
3 °
do
3 °
vr
0 °
za
1 °
zo
2 °
spot_imgspot_img