Zwaarbewolkt weertype met motregen

Bouw Breda

De kern van het hogedrukgebied heeft zich verplaatst naar het Verenigd Koninkrijk. Daar zal het de komende tijd vrij stationair blijven. Hogedrukgebieden staan niet altijd garant voor mooi weer. In dit geval ligt de kern te zuidwestelijk, waardoor Nederland terecht komt in een wind van over zee. Die wind brengt veel vocht met zich mee, wat voor lage bewolking, motregen en als er niet teveel wind staat, mist zorgt.

Van erg naar erger

Gisteren kon de zon met tijden nog schijnen. Vanochtend is een lokale opklaring in de westelijke helft van het land niet uitgesloten. Maar de bewolking smeert al snel overal open. Vanaf de middag troeft Nederland onder een dik wolkendeken, waarbij de zon geen schijn van kans maakt. De temperaturen liggen vanochtend rond 4-5°C en stijgen in de namiddag niet veel verder dan 6°C. Er staat gedurende de gehele dag een lichte westenwind. Vanaf de middag wordt de bewolking wat dikker en kan het met tijden gaan motregenen. Tegen de avond wordt de kans op motregen of lichte regen nog groter.

Morgen verlaat de zone met motregen en lichte regen het land via het zuiden. Het wordt een droge dag. In de voormiddag overal bewolkt, vanaf de middag iets meer kans op opklaringen, met name in het zuidwesten. De temperaturen blijven de komende tijd schommelen rond 6°C, wat vrij normaal is voor de tijd van het jaar. Het blijft vanaf morgen droog.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen