spot_imgspot_img

Zwaarbewolkte en natte donderdag

Veel plaats voor de zon zal er vandaag niet zijn, de bewolking heeft al vanaf de vroege ochtenduren de volledige monopolie over het het weerbeeld in Nederland. En daar zal in de loop van de dag niet al te veel verandering in komen.

Lichte regen en motregen

Al vanaf vanochtend trekken er gebieden met motregen of lichte regen van het zuidwesten naar het noordoosten van het land. De focus ligt daarbij in de vroege voormiddag vooral op de zuidwestelijke helft en later meer en meer op het noordoosten. Veel neerslag zal er niet vallen, want het gaat over lichte neerslag of motregen, maar de neerslagduur zal wel aanzienlijk hoog liggen. De zon blijft de hele dag achter de bewolking. De temperaturen blijven de gehele dag door de dikke laag bewolking rond 7-8°C hangen. Ook vannacht dalen de temperaturen niet verder dan 7°C omdat de bewolking verhinderd dat we warmte wordt vrijgegeven aan de ruimte. Er staat een lichte tot matige zuidwestenwind.

Morgenmiddag trekt er een vrij actief koufront over, met aan de achterzijde lagere temperaturen. Op dat front kunnen de windstoten oplopen tot zo’n 80km/h. In de nacht naar zaterdag in het zuiden grondvorst. Zaterdag zelf verloopt vrij zonnig, met maxima rond 6°C. Zondag trekt er een warmtefront over met veel neerslag en hogere temperaturen. Op maandag stijgen de maxima zelfs richting 11°C. Vanaf dinsdag droger en langzaamaan kans op meer zon.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
lichte regen
2.3 ° C
3.4 °
0.3 °
92 %
7.5kmh
100 %
wo
4 °
do
3 °
vr
0 °
za
1 °
zo
-0 °
spot_imgspot_img