spot_imgspot_img

Het weer van vandaag: zware windstoten en enkele buien

Het weerbericht van vandaag begint met een half tot zwaar bewolkte ochtend, waarbij er enkele buien van west naar oost over het land trekken. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig.

Toegenomen kans op buien

In de middag trekken de buien naar Duitsland en zijn er perioden met zon. Later in de middag neemt de kans op buien vanuit het westen weer toe. De maximumtemperatuur ligt rond de 21°C. De wind blijft uit het westen tot zuidwesten komen en is matig tot vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer blijft de wind krachtig tot hard, met een windkracht van 6-7. Vooral in de kustprovincies is er kans op zware windstoten van 75-90 km/u.

Weersvoorspelling

In de avond blijft er kans op een enkele bui. De wind uit west tot zuidwest blijft matig tot vrij krachtig, maar aan zee en op het IJsselmeer blijft deze eerst nog krachtig of mogelijk hard, met een windkracht van 6 of 7. In de loop van de avond neemt de wind langzaam af.

Zware windstoten

Zaterdagmiddag is er vooral in de kustprovincies kans op zware windstoten. Dit kan hinder veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten. Er is kans op het afbreken van boomtakken en rondvliegende voorwerpen, wat schade kan veroorzaken.

Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken. Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut, maar heb je de brandweer wel nodig? Bel dan 0900-0904.

Deel artikel

Meer over

Net binnen

Nieuws Vandaag
Nederland
bewolkt
17.5 ° C
19.5 °
16.7 °
87 %
6.5kmh
98 %
di
17 °
wo
21 °
do
24 °
vr
27 °
za
27 °
spot_imgspot_img