Koude ochtend gevolgd door zeer zonnige dag

De meteorologische lente is duidelijk lenteachtig gestart. Gisteren kon de temperatuur in het zuiden stijgen tot 13°C. In combinatie met de zon en weinige wind, voelde het lenteachtig aan buiten. Ook in de rest van het land kon de zon schijnen, wat ook in het weernieuws van vandaag weer het geval zal zijn.

Maximaal aantal zonuren

De dag start zo goed als overal helder. In het uiterste noordoosten is er wat kans op mist, maar als die zich vormt, trekt die in de loop van de voormiddag in snelvaart weg. De temperaturen liggen op grote schaal onder het vriespunt, door de heldere nacht met zo goed als geen wind. Bij windstille nachten mengen de luchtlagen niet, waardoor de afkoeling op ooghoogte een stuk sneller gaat. De minima liggen vanochtend tussen -1°C in het westen en -3°C in het oosten. De temperaturen stijgen vandaag iets minder ver dan gisteren. De maximumtemperaturen bereiken 8°C in het noorden en 11°C in het zuiden. Ook vandaag staat er een lichte oostelijke wind, die met name in het noorden voor lagere gevoelstemperaturen zal zorgen.

Het weer in het nieuws voor de komende dagen is op vlak van weerbeeld ongeveer identiek aan vandaag. Zowel de maxima als minima zullen dit weekend wel wat zakken, met 8°C op zaterdag en 6°C op zondag. Ook de eerste helft van volgende week zal zonnig en droog verlopen met nachtvorst.